Resepi Semperit
>> Tuesday, September 21, 2010 –
Resepi Biskut
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZZ0nSRd7X77evhYill3hjLsu6tp3m0qZ79DbY_wZ93aqpfWiIBHUNPK2FCQDfEkOtQkh6_HdYxq0NxKBGNLlmwisr1z98VZiUnPA5Mt3hc4HHt6Wgw5_5XZk8yhgSfFl5y-EkB9Re0TbZ/s400/DSC_5798.jpg)
(resepi asal from myresepi, banyak sangat testimonial kat myresepi tu, so, of course la resepi ni sangat boleh dipercayai, credit to MYRESEPI)
Bahan-bahan
100gm mentega/marjerin
90gm gula kastor/halus
1 biji telur gred A
2 cawan tepung jagung
1 cawan tepung ubi/kanji
ceri untuk hiasan
Cara-cara
Pukul mentega dan gula hingga gebu, masukkan telur, pukul lagi hingga kembang
Masukkan kedua-dua tepung sedikit demi sedikit hingga habis, gaul sebati
Masukkan dalam acuan semperit/dahlia, picit. sekiranya rasa susah nak keluar sikit, gaulkan sesudu kecil mentega, gaulkan pada adunan tadi
Hiaskan dengan ceri
Bakar dalam oven pada suhu 175 darjah celcius sehingga masak~15 minit, bergantung pada jenis oven
Salam sayang
Salam sayang
Norry