Sudah tidak menerima sebarang tempahan kerana komitmen baru tetapi sebarang resepi atau idea di sini boleh digunakan. Sekiranya guna gambar sila credit kepada anjungnorry ok..TQ for visiting

Kelas Cupcake and Coklat

Photobucket

KELAS CUPCAKE (BUTTERCREAM CUPCAKE)
RM150

Semua peralatan disediakan

Topik yang akan dipelajarai

1. Asas membuat Cupcake-cara membancuh adunan cupcake coklat dengan betul dan tips
2. Cara-cara membakar cupcake dan tips
3. Membuat buttercream yang halus
4. Cara betul menggunakan piping bag dan pelbagai jenis nozzle

Membuat sendiri / Hands On

1. Menghias 12 biji cupcake dengan 6 teknik hiasan
2. 6 teknik yang akan digunakan
1. Swirl
2. Swirl 2
3. Rosette
4. Grass
5. Baby Bootie
5. Edible photo
3. Teknik-teknik berkaitan untuk menghias cupcake supaya lebih menarik

Peserta akan membawa pulang semua cupcake yang dibuat
Bonus
Extra 2 resepi cupcake
Tips ASAS fotografi makanan /Cupcake
Nota lengkap

Jamuan ringan disediakan

maksimum 5 orang setiap kelas



Photobucket

KELAS COKLAT
RM200

Semua peralatan disediakan


Topik meliputi

1. Pengenalan Coklat
2. Teknik Tempering coklat Courvature
3. 'Europian Style' Coklat Compound
4. Resepi membuat inti coklat praline-Strawberi/Orange/Mocha
5. Teknik Mewarna Coklat


Membuat sendiri / Hands On pelbagai jenis coklat

1. Coklat Praline Courvature dan Compound
2.Coklat Lollichoc
3.Coklat Oreo
4. Oreo Pop~BARU
5. Teknis menghias menggunakan coklat

Peserta akan membawa balik semua coklat yang dibuat

Bonus
Tips ASAS fotografi makanan/coklat
Nota lengkap

Jamuan ringan disediakan

Maksimum 4 orang setiap kelas


Kelas Cupcakes dan Coklat

Kelas akan diadakan pada setiap hari sabtu, saya akan umumkan tarikh kelas dari semasa ke semasa

Lokasi: Bukit Jalil
Deposit: RM50
Alamat penuh dan nombor akaun akan diberi selepas confirmation

Sebarang pertanyaan email anjungnorry@yahoo.com

chibieteddy  – (July 26, 2010 at 3:34 AM)  

alo..kt bukit jalil??jb xde ker??huuu..

Norry  – (September 26, 2010 at 10:47 AM)  

Kat Bukit je Chibie, kat JB pun ramai buat, cuba google...gud luck

:: Cik Aien ::  – (January 22, 2011 at 2:40 AM)  

salam..
kak, kelas untuk tahun tahun baru ni x de ke???

Norry  – (January 22, 2011 at 11:31 PM)  

Aien,ada. Email Norry, pilih tarikh sendiri yang Aien nak and kita boleh proceed kalau semua ok

syazainoor84  – (June 6, 2011 at 8:36 PM)  

Askm...
nak tanye, kelas nie dibuat serentak ke asing2?..
kalau serentak berape hargenye?...

Norry  – (June 15, 2011 at 6:12 AM)  

Salam dear, skrg norry dah tak anjurkan kelas sebab ada komitment baru

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP