Sudah tidak menerima sebarang tempahan kerana komitmen baru tetapi sebarang resepi atau idea di sini boleh digunakan. Sekiranya guna gambar sila credit kepada anjungnorry ok..TQ for visiting

Resepi Puding Kastard Berkuah

Puding Kastard Berkuah

Bahan-bahan

Untuk Kastard
1 cawan tepung kastard
1/4 cawan susu pekat manis
gula 4 sudu/secukup rasa-kurangkan kalau nak kurang manis
air 5 cawan
(ada sesetengah resepi guna susu cair), boleh alter resepi tapi make sure jumlah cecair lebih kurang macam kat atas tu.
..:))

Masukkan semua bahan dalam periuk kecuali air, masukkan air perlahan-lahan dan kacau sebati hingga habis, masak atas api sederhana hingga likat. Masa dah likat tu perlahankan api. Tuangkan dalam loyang, tunggu sejuk sebelum dipotong-potong

Untuk Kuah
1 tin susu cair
1/4 tin susu pekat manis
air 2 cawan
1 tin laici tin-ambik isi dan sedikit sirapnya sahaja(boleh ganti dengan buah-buahan cocktail), buah strawberi pun ok

Masukkan semua bahan kecuali laici ke dalam periuk dan masak hingga mendidih, sejukkan, masukkan laici dan sirap laici, boleh dihidangkan bersama puding kastard yang telah dipotong

Shopping Zone  – (April 18, 2012 at 12:10 AM)  

Assalam =)

sis, saya dah letak link sis di blog http://shoppingzone-my.blogspot.com/

mohon sis letak banner shopping zone ya ;)

semoga terus maju.

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP