Sudah tidak menerima sebarang tempahan kerana komitmen baru tetapi sebarang resepi atau idea di sini boleh digunakan. Sekiranya guna gambar sila credit kepada anjungnorry ok..TQ for visiting

Langkawi and coklat

Bila la nak ada brand macam Fidani ni....kagum betulll

Kedai Coklat

Naim tengah berjalan-jalan depan kedai coklat


Antara coklat yang saya beli


Ferrero Rocher wajib beli


Ni Belgian Chocolate, the most finest chocolate in the world


Non Stick pan

Ni gambar masa family vacation di Langkawi, ni antara coklat yang saya beli kat sana, pegi langkawi mesti beli coklat kan. Memang banyak sangat pilihan sampai pening saya dibuatnya, yang penting mesti tengok kandungan cocoa butter, kalau couverture chocolate, kandungan cocoa butter mesti lebih dari 32%, tapi coklat couverture sangat mudah cair pada suhu di Malaysia ni.Kalau nak beli coklat pastikan coklat tu berkilat, itu menandakan coklat tu berkualiti dan dalam keadaan yang baik...

Pastu beli non stick pan, so boleh buat roti jala, pancake , kuih ketayap dan lain2 dengan lebih berjaya

Yang penting, masa makan coklat kena pejam mata and menikmati keenakannya....sedappppp

++Kerudung Ungu++  – (March 4, 2011 at 4:34 PM)  

bestnye pegi Langkawi... coklat my feberet!hehe

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP